Terugblik leden-voor-ledenconcert Rotterdam

2b. LvL_25092022-Margreet Wols

Een zonnige dag, 25 September, op de fiets naar IJsselmonde. Eigenlijk alleen de Van Brienenoorbrug over en via een paar grote lussen weer naar beneden rijden. Ik arriveer ruim op tijd bij Salon 1919 en zie de eerste gasten aankomen.

Het is de eerste keer dat ik een leden-voor- ledenconcert bijwoon, nieuwsgierig naar wat mij te wachten staat. De ontvangst aan de deur door Liesbeth belooft een gastvrije middag en Salon 1919 blijkt uiteindelijk tot de laatste stoel bezet te zijn vanmiddag.

Aan de wand hangen fraai uitgelichte schilderijen en een portret van een dame op leeftijd. Een mooie Bechstein vleugel aan het eind van de kamer en verschillende muziekstandaarden stralen een muzikale middag uit.

Nadat we welkom worden geheten door contactpersonen Liesbeth en Marianne gaan we van start. Een vol programma volgt met een zeer gevarieerde inbreng van veel leden. Verschillende zangstemmen en muzikale begeleiding volgen elkaar elke tien minuten op.

Best spannend voor de optredende leden, die vast met elkaar veel plezier hebben gehad tijdens het repeteren, maar het vanmiddag toch maar mogen laten klinken. Iedereen die zelf een muziekinstrument bespeelt weet dat met luisterend publiek er extra spanning gaat ontstaan. Zeker als je instrument je eigen stem is. En ook extra knap dat ingewikkeld werk niet wordt geschuwd deze middag. Ga er maar aanstaan, denk ik die middag menigmaal. Een heerlijk kopje koffie in de pauze met iets lekkers wat we in de tuin gebruiken. Gezellig met elkaar nog wat muzikale nieuwtjes uitwisselen en na de pauze genieten we nog verder met vier duo’s. Wat een geweldige muzikale leden zijn er deze middag aanwezig. Ik dank jullie voor jullie performance. Chapeau!

Na ruim twee uur proosten we op de officiële opening van Salon 1919. De grand lady aan de muur – de moeder van Liesbeth – heeft vast met heel veel plezier met ons meegeluisterd zoals zij dit ook bij leven met zoveel vreugde heeft gedaan. Een mooiere bestemming kan haar woonkamer niet hebben. Ik hoop in ieder geval nog vaak te gast te mogen zijn.

Met dank aan Liesbeth en Marianne voor deze muzikale goed georganiseerde middag.

Margreet Wols
lid afdeling Rotterdam