Terugblik recital Utrechtse Heuvelrug 6 december 2020

Ondanks de coronabeperkingen lukte het de afdeling Utrechtse Heuvelrug toch om op 6 december 2020 een liedrecital te organiseren. Gelukkig met financiële ondersteuning door de vereniging. Nu liedrecitals in huiskamers niet meer mogelijk zijn, moesten we opnieuw uitwijken naar een geschikte zaal.

Binnen de inmiddels bekende passende maatregelen en voor een gelimiteerd aantal toehoorders, wisten bariton Vincent Kusters en pianist Charlie Bo Meijering een sfeervol en gevarieerd programma neer te zetten. De vele verwijzingen naar regen en tranen in de muziek van o.a. Brahms, Schumann, Schubert, Schreier en Fauré, gaven de sfeer van de huidige periode goed weer. Het deed iedereen duidelijk goed om weer eens live muziek te kunnen ervaren. Alle prachtige cd opnames en radio-uitzendingen hebben toch niet de zeggingskracht en intensiteit die een live uitvoering met zich meebrengt. Ook voor de musici was het weer bijzonder om het podium te kunnen betreden.

De ambiance was deze keer ook heel bijzonder, want wij waren te gast in de Gehoorzaal op de Willem Arntsz Hoeve. Een sfeervolle zaal vol kunst aan de muur, waar onze medeliedvrienden en kunstenaarsechtpaar Koen en Dees Wilgehof-Sodaar onze gastheer en -vrouw waren. De mooie vleugel konden wij huren van Jaap Blauwendraat. Normaliter wordt hij gebruikt in het atelier van Koen voor onder meer repetities van liedduo’s. Speciaal voor ons recital transporteerde Jaap hem naar de Gehoorzaal en zorgde ervoor dat hij gestemd was. Wij hopen zeker nog eens op deze locatie, of in Koens atelier, terug te kunnen komen. Koen en Dees hopen van harte dat deze locatie behouden blijft voor culturele evenementen in Den Dolder, wat wij zeker kunnen toejuichen. De aanstaande herontwikkeling van het terrein maakt dat echter onzeker.

Lille en Diet hadden het geheel weer strak georganiseerd, en gelukkig is er na het recital geen melding geweest van een lokale uitbraak van corona onder liedvrienden.

Op 14 februari 2021 hadden wij weer een nieuw dubbelrecital op stapel staan in de grote kerk in Driebergen met Hans Pieter Herman, bariton, pianist Bas Verheijden en de jonge, Driebergse celliste Fama Koning. Beide recitals waren nagenoeg volgeboekt, maar de verlengde lockdown maakt het onmogelijk ze door te laten gaan. Uiteraard gaan we kijken wanneer dit recital alsnog kan plaatsvinden. Want wat in het vat zit, verzuurt niet.

Roel Kuppevelt
Contactpersoon regio Utrechtse Heuvelrug

X