Prijs voor Vincent Kusters

Vincent Kusters

Op 11 juni werd bekendgemaakt dat bariton Vincent Kusters behoort tot de prijswinaars van het Internationaler Robert Schumann Wettbewerb in Zwickau. Het concours kan bogen op een lange traditie met muziekwedstrijden waarbij musici kunnen deelnemen in twee categorieën: zang en piano. Vincent werkte voor dit concours samen met zijn vaste liedpartner Charlie Bo Meijering, met wie hij ook regelmatig optreedt voor de Vrienden van het Lied.

Het concours vond voor het eerst plaats in 1956 ter gelegenheid van de 100ste sterfdag van Robert Schumann. Voorronden vonden in eerste instantie nog plaats in Berlijn,  maar sinds 1964 is Zwickau – de geboorteplaats van Schumann – de thuisbasis van het concours. De piano- en zangcycli van Schumann vormen de vaste hoekstenen van de recitals. De editie van dit jaar vond noodgedwongen online plaats.

Met deze prijs treedt Vincent in de voetsporen van zangers die inmiddels hun sporen in de internationale muziekwereld hebben verdiend, als Matthias Goerne en Anna Lucia Richter.

Bekijk hieronder de video met de bekendmaking van de prijswinnaars.

X