nieuws

Heeft u nieuws? Vul dan het contactformulier in of stuur ons een mail >

Irene Maessen-Ursula Dutschler

Nieuw programma: Alleen, maar niet Eenzaam

Samen met fortepianiste Ursula Dütschler brengt Irene Maessen een afwisselend programma rondom het thema ‘alleen, maar niet eenzaam’ met onder andere werken van Haydn, Schubert, Poulenc en composities van Maessen zelf over eenzaamheid door armoede.

Lees verder »
Jan Willem Baljet-Jacobus den Herder-3 juli_1200x800-2

Terugblik 3 juli

De kerkruimte in Oegstgeest vormde met de gebrandschilderde ramen een passende achtergrond voor het programma Goden in de liedkunst door bariton Jan Willem Baljet met Jacobus den Herder aan de piano.

Lees verder »
Renee ter Braake 2020_1200x800

Contactpersoon Renee ter Braake stelt zich voor

Renee ter Braake is inmiddels al ruim een half jaar contactpersoon van de nieuwe regio Arnhem-Wageningen. Na haar opleiding tot pianodocent richtte zij zich al snel op de’achterkant’ van het Nederlandse muziekleven. Renee stelt zich graag ook persoonlijk aan u voor.

Lees verder »
Hanneke de Wit-Reinild Mees

Terugblik 18 juni

Na twee jaar is het ook in de regio Nijmegen eindelijk weer mogelijk een recital in een huiskamer te organiseren. Ondanks de hitte brengt het duo – sopraan Hanneke de Wit en pianist Reinild Mees – door het publiek met applaus gesteund, het volle programma. Een ware traktatie.

Lees verder »
TERUGBLIK_Rotterdam 12 juni 2022_Feith-Vural-Lammerts van Bueren_(c) Loud Mommersteeg_1200x800-3

Terugblik 12 juni

A Sunny Sunday Song Recital van Henriette Feith, Sinan Vural en Maurice Lammerts van Bueren begon met oorstrelende liederen van Hahn. Dan ben je al in de juiste sfeer op een zonnige zondagmiddag.

Lees verder »

Terugblik leden-voor-leden-concert 12 juni

Twee jaar zonder leden-voor-leden-concert en uitstel van het concert in januari dit jaar: het gemis werd gelukkig aardig goedgemaakt door een concert op 12 juni met acht amateurzangers, vijf pianisten, een fluitist en 32 andere toehoorders.

Lees verder »
TERUGBLIK ALKMAAR-24 APRIL

Terugblik 24 april

Na veel vijven en zessen konden in april eindelijk de lang verwachte concerten van Vassia Alati en Yuto Kuguchi – prijswinnaars van het International Student LiedDuo Competition – plaatsvinden. Een daarvan vond plaats in Alkmaar.

Lees verder »
DvhL_Slotrecital_(c) Leo Samama

Veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied

’s Middags viel er veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied. Eerst tussen een korte masterclass en een talkshow, en daarna tussen het LiedLab en een lezing. Het middagprogramma werd afgesloten met een liedrecital door Claudia Patacca en Marien van Nieukerken.

Lees verder »
Meinard Kraak_© Mel Boas

In memoriam Meinard Kraak

Op zaterdag 30 april overleed de Nederlandse bariton Meinard Kraak. Hij was een zangcoach die veel heeft betekend als leermeester: hij was kundig en toegewijd, had een grote kennis van literatuur en oog voor de individuele mogelijkheden van zangers, maar was ook relativerend. Meinard Kraak is 86 jaar geworden.

Lees verder »
Heidag_© Koen Wilgehof

Terugblik ALV en Heidag

Het was een groot plezier weer bij elkaar te zitten voor de ALV en de aansluitende Heidag, schrijft voorzitter Leo Samama, die ’s middags bij iedereen een enthousiasmerend elan bemerkte.

Lees verder »
IVC Campagnebeeld 2022

Met korting naar het IVC

partnernieuws
Tijdens de 55e International Vocal Competition Opera I Oratorium krijgen zeventig jonge vocalisten de kans om hun talenten te delen met publiek en professionals. Bezoek de finale op zaterdag 2 juli met korting.

Lees verder »

Terugblik 3 april

De ambiance in de mooie Noorse Zeemanskerk sloot naadloos aan op wat je bij binnenkomst voelt: de sfeer van ‘eeuwig zingende bossen’, de schoonheid van de natuur, het afscheid van een zeeman, het verlangen naar thuis.

Lees verder »
Robbert Muuse-Micha van Weers_Alkmaar

Terugblik 28 november

Het recital Verschwiegene Lieder paste mooi bij 75 jaar bevrijding in mei 2020, maar door corona konden concerten toen geen doorgang vinden. Gelukkig was het anderhalf jaar later nog altijd een geweldig concert.

Lees verder »
Leve het Lied / TivoliVredenburg © Mel Boas

Terugblik Leve het Lied!

Het programma van de jubileumviering op 19 maart jl. – in een vol TivoliVredenburg – bracht de vele facetten van het lied en de liedkunst voor het voetlicht. Hier leest u een aantal korte sfeerimpressies van deze succesvolle dag.

Lees verder »
X