nieuws

Heeft u nieuws? Vul dan het contactformulier in of stuur ons een mail >

Dag van het Lied

Op zaterdag 14 mei vindt de jaarlijkse Dag van het Lied plaats in Zeist. Kaarten zijn verkrijgbaar via het Internationaal Lied Festival Zeist.

Lees verder »
Meinard Kraak_© Mel Boas

In memoriam Meinard Kraak

Op zaterdag 30 april overleed de Nederlandse bariton Meinard Kraak. Hij was een zangcoach die veel heeft betekend als leermeester: hij was kundig en toegewijd, had een grote kennis van literatuur en oog voor de individuele mogelijkheden van zangers, maar was ook relativerend. Meinard Kraak is 86 jaar geworden.

Lees verder »
Heidag_© Koen Wilgehof

Terugblik ALV en Heidag

Het was een groot plezier weer bij elkaar te zitten voor de ALV en de aansluitende Heidag, schrijft voorzitter Leo Samama, die ’s middags bij iedereen een enthousiasmerend elan bemerkte.

Lees verder »
IVC Campagnebeeld 2022

Met korting naar het IVC

partnernieuws
Tijdens de 55e International Vocal Competition Opera I Oratorium krijgen zeventig jonge vocalisten de kans om hun talenten te delen met publiek en professionals. Bezoek de finale op zaterdag 2 juli met korting.

Lees verder »

Terugblik 3 april

De ambiance in de mooie Noorse Zeemanskerk sloot naadloos aan op wat je bij binnenkomst voelt: de sfeer van ‘eeuwig zingende bossen’, de schoonheid van de natuur, het afscheid van een zeeman, het verlangen naar thuis.

Lees verder »
Robbert Muuse-Micha van Weers_Alkmaar

Terugblik 28 november

Het recital Verschwiegene Lieder paste mooi bij 75 jaar bevrijding in mei 2020, maar door corona konden concerten toen geen doorgang vinden. Gelukkig was het anderhalf jaar later nog altijd een geweldig concert.

Lees verder »
Leve het Lied / TivoliVredenburg © Mel Boas

Terugblik Leve het Lied!

Het programma van de jubileumviering op 19 maart jl. – in een vol TivoliVredenburg – bracht de vele facetten van het lied en de liedkunst voor het voetlicht. Hier leest u een aantal korte sfeerimpressies van deze succesvolle dag.

Lees verder »

Heidag

Aansluitend op de ALV vindt een heidag plaats, eveneens in het Akoesticum te Ede. Deelnemers wisselen die middag ideeën uit over de toekomst van de Vrienden van het Lied.

Lees verder »

Leve het lied!

Zaterdag 19 maart 2022 viert de vereniging haar 60-jarig bestaan en ’s avonds vieren het Internationaal Lied Festival Zeist en de Schubert Stichting de 75e verjaardag van de wereldberoemde zanger Robert Holl.

Lees verder »

Nieuwe programma’s

Ook al vonden er amper concerten plaats, onze solisten hebben niet stil gezeten: vijf sopranen hebben met hun pianisten nieuwe programma’s gemaakt. Hier vindt ze u allemaal. 

Lees verder »
VvhL Rotterdam 28 november 2021: Vincent Kusters & Charlie Bo Meijering / foto: (c) Mel Boas

Terugblik 28 november

Vincent Kusters en Charlie Bo Meijering brachten een verpletterende vertolking van Die schöne Müllerin. Het applaus na het recital was oorverdovend: zó hebben we het nog nooit gehoord.

Lees verder »
VvhL Rotterdam 21 november 2021: Ellen Valkenburg & Maurice Lammerts van Bueren

Terugblik 21 november

De sfeervolle Salon dell ‘Arte van Jos Exler in Rotterdam was het decor voor een optreden van sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren. Het werd puur genieten!

Lees verder »
VvhL: Harriet Burns en Ian Tindale op 13 november 2021 in Utrecht

Terugblik 13 november

Het recital dat sopraan Harriet Burns en Ian Tindale gaven in Utrecht was op meerdere manieren bijzonder en ‘een geweldige opsteker voor ons allemaal’, schrijven Roos van der Burg en Ferry van Elven.

Lees verder »
X