nieuws

Heeft u nieuws? Vul dan het contactformulier in of stuur ons een mail >

Concertlocatie Amsterdam

Nieuwe contactpersonen Amsterdam

Sinds kort heeft de regio Amsterdam een vierkoppig team contactpersonen: Babs en Nico Witteman,
Adrienne van den Bogaard en Maarten Boelsma. We legden hen een aantal vragen voor, zodat u kennis met hen kunt maken.

Lees verder »
Dinant Krouwel © Mel Boas

Een nieuwe oude secretaris

Op 1 september van dit jaar nam Dinant Krouwel het secretariaat van de Vrienden van het Lied weer op zich. Hij is geen onbekende in de vereniging, want van 2009 tot 2017 maakte hij ook in deze functie deel uit van het bestuur.

Lees verder »
TERUGBLIK 4-9-2022-Henriette Feith - Maurice Lammerts van Bueren-1

Terugblik Jubileumconcert afdeling Twente

Alles werkte mee op zondag 4 september: het mooie weer, de prachtige locatie, het aantrekkelijke programma, de goede musici en het enthousiaste publiek zorgden voor een succesvolle viering van het 55-jarig bestaan van de afdeling Twente van de Vrienden van het Lied.

Lees verder »
Henriette Feith-Maurice Lammerts van Bueren

52 recitals voor de Vrienden van het Lied!

‘Het is altijd een klein beetje een schok als je er bij tijd en wijle aan herinnerd wordt hoe snel de tijd gaat’, zegt sopraan Henriette Feith. ‘Het is het schrikbarend te beseffen dat ik al 26 jaar solist mag zijn. Dat betekent gemiddeld toch zo’n 52 concerten!’

Lees verder »
Irene Maessen-Ursula Dutschler

Nieuw programma: Alleen, maar niet Eenzaam

Samen met fortepianiste Ursula Dütschler brengt Irene Maessen een afwisselend programma rondom het thema ‘alleen, maar niet eenzaam’ met onder andere werken van Haydn, Schubert, Poulenc en composities van Maessen zelf over eenzaamheid door armoede.

Lees verder »
Jan Willem Baljet-Jacobus den Herder-3 juli_1200x800-2

Terugblik 3 juli

De kerkruimte in Oegstgeest vormde met de gebrandschilderde ramen een passende achtergrond voor het programma Goden in de liedkunst door bariton Jan Willem Baljet met Jacobus den Herder aan de piano.

Lees verder »
Renee ter Braake 2020_1200x800

Contactpersoon Renee ter Braake stelt zich voor

Renee ter Braake is inmiddels al ruim een half jaar contactpersoon van de nieuwe regio Arnhem-Wageningen. Na haar opleiding tot pianodocent richtte zij zich al snel op de’achterkant’ van het Nederlandse muziekleven. Renee stelt zich graag ook persoonlijk aan u voor.

Lees verder »
Hanneke de Wit-Reinild Mees

Terugblik 18 juni

Na twee jaar is het ook in de regio Nijmegen eindelijk weer mogelijk een recital in een huiskamer te organiseren. Ondanks de hitte brengt het duo – sopraan Hanneke de Wit en pianist Reinild Mees – door het publiek met applaus gesteund, het volle programma. Een ware traktatie.

Lees verder »
TERUGBLIK_Rotterdam 12 juni 2022_Feith-Vural-Lammerts van Bueren_(c) Loud Mommersteeg_1200x800-3

Terugblik 12 juni

A Sunny Sunday Song Recital van Henriette Feith, Sinan Vural en Maurice Lammerts van Bueren begon met oorstrelende liederen van Hahn. Dan ben je al in de juiste sfeer op een zonnige zondagmiddag.

Lees verder »

Terugblik leden-voor-leden-concert 12 juni

Twee jaar zonder leden-voor-leden-concert en uitstel van het concert in januari dit jaar: het gemis werd gelukkig aardig goedgemaakt door een concert op 12 juni met acht amateurzangers, vijf pianisten, een fluitist en 32 andere toehoorders.

Lees verder »
X