Nieuwe cd Francine van der Heijden

I speak your name

Francine van der Heijden brengt cd uit

Sopraan Francine van der Heijden bracht samen met Dirk Luijmes (harmonium) in november een nieuwe cd uit met liederen van zeven Nederlandse componisten en Max Reger. Op de cd treft u liederen die grotendeels voor dit duo zijn geschreven. Renske Vrolijk componeerde I speak your name, het werk waaraan de cd zijn titel dankt. Andries van Rossem componeerde liederen op gedichten van Rilke, Joost Kleppe schreef begeleidingen voor harmonium alsof de liederen fado’s zijn en een compositie van Reyer Zwart voegt daar een Frans chanson aan toe. Daarnaast ook werken van Herman Strategier waar de composities van Max Reger goed op aansluiten.

Luister hier alvast naar Le Pont Mirabeau van Reyer Zwart dat ook deel uitmaakt van het fin de siècle-programma Muze, Minne, Misia Sert dat Francine met Phyllis Ferwerda voor de vereniging samenstelde. Daarin is het lied in een uitvoering met zang en piano de toegift. U hoort het op de cd in een versie voor zang, harmonium en gitaar.

Francine van der Heijden, sopraan
Dirk Luijmes, harmonium

Werken van: Joost Kleppe, Jetse Bremer, Renske Vrolijk, Elizabeth Gaskill, Reyer Zwart, Herman Strategier, Max Reger, Andries van Rossem

Etcetera Records KTC 1700

De cd is te bestellen door een mail te sturen aan Zangstudio Heeslust of bij Etcetera Records.

X