Nieuwe programma’s

Ook al vonden er amper concerten plaats, onze solisten hebben niet stil gezeten: vijf sopranen hebben met hun pianisten nieuwe programma’s gemaakt. Hieronder vindt ze u allemaal. 

Claudia Patacca, sopraan
Marien van Nieukerken, piano

Liebst du um Schönheit
Romantische liederen door Romantische vrouwelijke componisten met muziek van Fanny Hensel, Clara Schumann, Henriëtte Bosmans, Cécile Chaminade, Rebecca Clarke en Amy Beach.

Heine & Wesendonck
Liederen van Clara Schumann en Johannes Brahms op teksten van Heinrich Heine gecombineerd met de Wesendonck-Lieder van Richard Wagner.

Maartje Rammeloo, sopraan
Mark van Nispen, piano

Mother/Nature
Liederen rondom het thema natuur, aarde, oorsprong en vergankelijkheid. Een mystieke lofzang op geboorte en dood met o.a. de Emily Dickinson-Songs van Aaron Copland, diverse liederen van Previn en Pfitzner en de Vier letzte Lieder van Strauss.

Caroline Stam, sopraan
Maarten Hillenius
, piano

Nachtliederen – over dromen, nachtegalen en maneschijn
In dit Nacht-programma klinken voor de pauze liederen van Nederlandse en Franse componisten en van Samuel Barber en na de pauze liederen uit de Duitse romantiek.

Varvara Tishina, sopraan
Victoria Dmitrieva
, piano

Le Salon de Musique
Voor de pauze Russische liederen van Pauline Viardot en na de pauze een mooie selectie uit het liedoeuvre van Tchaikovsky.

Bell’arte del canto
Een programma met liederen van drie beroemde Italiaanse operacomponisten. Voor de pauze Tre ariette van Vincenzo Bellini en de cyclus Nuits d’été à Pausillippe van Gaetano Donizetti en na de pauze de Soirées musicales van Rossini.

Johannette Zomer, sopraan
Marien van Nieukerken
, piano

Salon Chopin
Parijs eerste helft 19de eeuw met werken van Chopin, zijn vrienden en tijdgenoten: Franz  Liszt, Felix Mendelssohn, Robert en Clara Schumann,  Ferdinand Hiller, Pauline Viardot, Vincenzo Bellini en anderen.

Tijdens het concert zal aan de hand van tekstfragmenten de connectie tussen de gekozen composities en Chopin worden geschetst. Zo ontstaat een levendig beeld van Parijs, dat destijds  het culturele middelpunt van Europa  was.

X