Liesbeth Reijerkerk opent Salon 1919

Salon 1919 Liesbeth Reijerkerk_1200x800

Salon 1919, of hoe verlies tot iets moois leidde

Maart 2021 overleed, op 102-jarige leeftijd, mijn moeder. Ze liet een grote leegte achter, niet alleen omdat ik haar mis, maar ook letterlijk, omdat ze de laatste 25 jaar van haar leven de benedenverdieping van mijn huis bewoonde. En wat moest ik met die ruimte? Het antwoord diende zich enkele maanden later aan, toen Marianne van den Heuvel en ik, als kersverse contactpersonen van de regio Rotterdam, ontdekten dat het niet bepaald eenvoudig is om geschikte locaties te vinden voor VvhL-optredens van de Vrienden van het Lied: ik ga van de benedenverdieping een muzieksalon maken! Mijn moeder – tot op zeer hoge leeftijd een trouwe bezoeker van de concerten – zou het een geweldig idee gevonden hebben.
 
Inmiddels is de verbouwing bijna gereed, staat er een fraaie, oude Bechstein en is als eerbetoon aan mijn moeder ‘1919’ toegevoegd aan ‘salon’. Met een feestelijk leden-voor-ledenconcert hoop ik Salon 1919 op 25 september in te wijden, en wat zou ik graag geloven dat mijn moeder die middag vanaf een bankje in de hemel als vanouds zal meegenieten van de muziek.
 
Liesbeth Reijerkerk
Contactpersoon regio Rotterdam