Joost van der Linden toegetreden tot bestuur

Joost van der Linden-1200x800

Tijdens de algemene ledenvergadering van 23 april jl. werd Joost van der Linden benoemd als bestuurslid. Hij stelt zich graag aan u voor.

Ik maakte kennis met de Vrienden van het Lied in 1997. Met het ensemble SongCircle auditeerde ik voor de vereniging die toen al 36 jaar bestond. Een vocaal kwartet met piano was toen nog een vreemde eend in de bijt. Het waren voornamelijk liedrecitals door duo’s, die in huiskamers en op kleine podia klonken. Maar gelukkig werd er ook ruimte gemaakt voor ons.

Met SongCircle brachten we programma’s als Salon d’Automne, Severn & Somme waarin achtereenvolgens de vorige eeuwwisseling en Franse en Engelse werken uit het Interbellum centraal stonden, en High Tea Lowbrow: een liedprogramma met een knipoog. Daardoor konden wij kennis maken met de bijzondere en intieme sfeer van de wat grotere huiskamers en met altijd een aandachtig publiek.

En nu, bijna 25 jaar later, ben ik bestuurslid van de vereniging en mag ik regelmatig uitleggen wat de vereniging precies inhoudt en doet. Een bondige uitleg heb ik inmiddels paraat: de vereniging is hét podium voor:

  • de ware liefhebber van het lied als luisteraar, maar ook als deelnemer aan leden-voor ledenconcerten en workshops;
  • uitvoerende musici die graag het lied ten gehore brengen;
  • gevorderde (conservatorium)studenten die in het LiedLab kunnen experimenteren met nieuwe en vernieuwende vormen voor een liedrecital.

We timmeren hard aan de weg om een nog groter publiek te werven. Om dat te bereiken geven we graag zoveel mogelijk ruchtbaarheid aan alle activiteiten die plaats vinden op onze podia. Tot voor kort was Dinant Krouwel aanspreekpunt voor al het nieuws en de website van de verenging. Die taak heb ik nu van hem overgenomen. Ik doe dan ook graag een oproep aan iedereen – leden, musici en contactpersonen – om uitnodigend materiaal dat gebruikt mag worden voor onze nieuwsbrief, website of op social media aan mij op te sturen via: nieuws@vvhl.nl. Ook nieuwe programma’s en concertaankondigingen mogen naar dat adres verzonden worden.

Ik wens jullie allen een mooie voortzetting van de zomer en bovenal een nieuw seizoen met bijzondere liedrecitals.

Joost van der Linden
bestuurslid website & sociale media