Dag van het Lied

za14mei10:00za17:45Dag van het LiedRecitals, lezing, LiedLab en talkshow10:00 - 17:45 Meer informatieVereniging Vrienden van het Liedsoortconcert op locatie

programma informatie

Voor de derde maal organiseert de Vrienden van het Lied haar jaarlijkse Dag van het Lied in samenwerking met het Internationaal Lied Festival Zeist. Op zaterdag 14 mei luistert u in de grote kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente Zeist naar gevestigde liedzangers en pianisten én jonge musici.

Het afwisselende programma biedt naast twee recitals en een lezing ook veel nieuwe elementen en samenwerkingen. Zoals een talkshow en ruimte voor de liedduo’s van de toekomst. Studenten van Codarts, ArtEZ Conservatorium en Fontys Hogeschool verzorgen een kort recital, volgen een minimasterclass en geven hun visie op het liedrecital van de toekomst in het LiedLab.

De Dag van het Lied sluit ook dit jaar aan op het thema van het festival. Dit jaar is dat: Auf Flügeln des Gesanges. De componisten Mendelssohn, Brahms, Schubert en Messiaen – die allen een jubileumjaar beleven – en de dichters Heine en Groth zijn de centrale figuren op deze dag en tijdens het festival. Vanzelfsprekend worden ook liederen van vrouwelijke componisten ten gehore gebracht. Want de werken van onder andere Clara Schumann, Anna Cremer, Lili Boulanger en Henriëtte Bosmans leveren een wezenlijke bijdrage aan het tot klinken brengen van het rijke thema van ons festival.

Uw toegangskaart voor de Dag van het Lied biedt u gratis toegang tot het avondrecital Dort Wollen wie niedersinken met niemand minder dan Christoph Prégardien en Hans Eijsackers.

U kunt voor slechts € 20,00 (normaal € 57,00) een Dagpas aankopen via de ticketshop van het festival. Het avondrecital van maakt deel uit van de dagpas.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van het programma. Klik hier voor een uitgebreide versie.

10.00 – 10.30 uur / Welkom

10.30 – 11.15 uur / Recital door studenten van de Fontys Hogeschool Tilburg

11.45 – 12.30 uur / liedrecital Bettina Smith & Jan Willem Nelleke / Werken van vrouwelijke componisten

14.00 – 15.00 uur / talkshow Leo Samama, Katharine Dain & Sam Armstrong / Olivier Messiaen

14.00 – 15.00 uur / Francine van der Heijden & Studenten Codarts Rotterdam

15.30 – 16.00 uur / lezing Dinant Krouwel / Auf Flügeln des Gesanges

15.30 – 16.00 uur / LiedLab Studenten van het ArtEZ Conservatorium Zwolle / Les deux Étoiles: Aaike Nortier & Inge Ettema

16.30 – 17.15 uur / liedrecital Claudia Patacca & Marien van Nieukerken / Heine en Wesendonck

Tijd

(Zaterdag) 10:00 - 17:45

locatie

Grote kerkzaal Evangelische Broedergemeente Zeist

Zusterplein 12, 3703 CB Zeist