Dag van het Lied

Dag van het Lied - ism ILFZ

Op zaterdag 23 oktober vindt in Zeist de jaarlijkse Dag van het Lied plaats. Deze dag is weer een onderdeel van het Internationaal Lied Festival Zeist, dat dit jaar als thema heeft Van Fin de Siècle naar Nieuwe Stromingen. Ter ere van de honderdste sterfdag van de Nederlandse componist Alfons Diepenbrock is er dit jaar extra aandacht voor zijn werken. De dag sluit af met het recital Dirty Minds door mezzosopraan Olivia Vermeulen en pianist Jan Philip Schulze. De gelijknamig cd die het duo vorig jaar uitbracht werd bekroond met een Edison. 

De Vrienden van het Lied kunnen voor slechts € 20,00 een Dagpas aankopen via de ticketshop van het festival. Het middagrecital van Olivia Vermeulen en Jan Philip Schulze maakt deel uit van de dagpas.

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van het programma. Kijk voor het volledige programma op de site van het Internationaal Lied Festival Zeist >

 

Programma Dag Van het Lied

De recitals in de ochtend en de workshop en het recital in de middag sluiten direct op elkaar aan. Er is geen gelegenheid om tussen deze activiteiten door de zaal te verlaten. Van 12.00 uur tot 13.30 en van 15.00 uur tot 16.00 uur zijn er pauzes.

10.30 – 11.15 uur
Diepenbrock en Duitse tijdgenoten als Wolf en Mahler

Selma Harkink, sopraan
Jan-Willem Grijpink, piano

Met werken van: Mahler, Diepenbrock en Wolf

11.15 – 12.00 uur
Fin de Siècle en Nieuwe Wegen

Vincent Kusters, bariton
Charlie Bo Meijering, piano

Met werken van: Rennes, Platen, Mengelberg, Holl, Smulders, Leenders, Wagenaar, Westra

13.30 – 14.15 uur
Workshop

Phyllis Ferwerda, piano

1 à 2 studentenduo’s

14.15 – 15.00 uur
Diepenbrock en Franse tijdgenoten

Daniël Hermán Mostert, bariton
Sofia Vasheruk, piano

Met werken van: Diepenbrock, Fauré, Debussy, Chausson

16.00 – 18.00 uur
Dirty Minds
middagrecital van het Internationaal Lied Festival Zeist

Olivia Vermeulen, mezzosopraan
Jan Philip Schulze, piano

Met werken van: Pigor/Eichhorn, Schubert, Mozart, Weill, Schönberg, Wolf, Bolcom, Berg, Schumann, Brahms, Purcell, Heggie, Debussy en Eisler

X