Auditie zaterdag 5 november

ARTEZ_Zwolle_auditie_VvhL

Elk jaar biedt de vereniging liedduo’s de mogelijkheid het publiek met liedrecitals op kleine podia en in huiskamers te laten genieten van de intimiteit van het lied. Dit jaar zal de jaarlijkse auditie plaatsvinden op zaterdag 5 november. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom in het ArtEZ conservatorium, Aan de Stadsmuur 88 in Zwolle.

De jury bestaat dit jaar uit: Annett Andriesen (voorzitter), Lodewijk Meeuwsen (voorzitter RAA), Maria Acda, Irene Maessen en de pianisten Phyllis Ferwerda en Bas Verheijden. Allen hebben hun sporen op het podium van de liedkunst verdiend. Waar zullen zij op gaan letten? Natuurlijk of de deelnemende duo’s voldoende bekwaamheid hebben voor en affiniteit met het lied en in staat te zijn om het publiek gedurende hun optreden te blijven boeien. Voor zangers is bijvoorbeeld de uitspraak en verstaanbaarheid van de tekst, de techniek en intonatie van belang. Voor pianisten is de vraag of zij kunnen meeademen met de zanger. En verder: vormen zanger en pianist een eenheid die overkomt bij het publiek?

Zelfs wanneer de jury besluit een duo niet toe te laten tot de solistenlijst, is het voor velen een leerzame ervaring die bijdraagt aan de ontwikkeling van hun vak en talent. Om dat te ondersteunen is er voor auditanten daarom gelegenheid om met de jury van gedachten te wisselen.

Voor het publiek is er veel te genieten vanwege de verscheidenheid aan stemmen en programma’s. Zo hoort u op zaterdag 5 november liederen van Schumann, Wagner, Hahn, Poulenc, Strauss, Mahler, Berg, Satie, Grieg, Barber, Lang, de Jong, Mendelssohn, Finzi en Honegger. En met de werken van Henriette Bosmans, Johannes van Bree, Alphons Diepenbrock, Willem Pijper en de hedendaagse componist Hans de Jong is ook het Nederlandse repertoire goed vertegenwoordigd. Het beloofd een boeiende middag te worden!

Eugenie Ditewig
Bestuurslid audities

locatie / location
ArtEZ Conservatorium
Aan de Stadsmuur 88
8011 VD Zwolle