archief

TERUGBLIK ALKMAAR-24 APRIL

Terugblik 24 april

Na veel vijven en zessen konden in april eindelijk de lang verwachte concerten van Vassia Alati en Yuto Kuguchi – prijswinnaars van het International Student LiedDuo Competition – plaatsvinden. Een daarvan vond plaats in Alkmaar.

Lees verder »
DvhL_Slotrecital_(c) Leo Samama

Veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied

’s Middags viel er veel te kiezen tijdens de Dag van het Lied. Eerst tussen een korte masterclass en een talkshow, en daarna tussen het LiedLab en een lezing. Het middagprogramma werd afgesloten met een liedrecital door Claudia Patacca en Marien van Nieukerken.

Lees verder »
Meinard Kraak_© Mel Boas

In memoriam Meinard Kraak

Op zaterdag 30 april overleed de Nederlandse bariton Meinard Kraak. Hij was een zangcoach die veel heeft betekend als leermeester: hij was kundig en toegewijd, had een grote kennis van literatuur en oog voor de individuele mogelijkheden van zangers, maar was ook relativerend. Meinard Kraak is 86 jaar geworden.

Lees verder »
Heidag_© Koen Wilgehof

Terugblik ALV en Heidag

Het was een groot plezier weer bij elkaar te zitten voor de ALV en de aansluitende Heidag, schrijft voorzitter Leo Samama, die ’s middags bij iedereen een enthousiasmerend elan bemerkte.

Lees verder »
IVC Campagnebeeld 2022

Met korting naar het IVC

partnernieuws
Tijdens de 55e International Vocal Competition Opera I Oratorium krijgen zeventig jonge vocalisten de kans om hun talenten te delen met publiek en professionals. Bezoek de finale op zaterdag 2 juli met korting.

Lees verder »

Terugblik 3 april

De ambiance in de mooie Noorse Zeemanskerk sloot naadloos aan op wat je bij binnenkomst voelt: de sfeer van ‘eeuwig zingende bossen’, de schoonheid van de natuur, het afscheid van een zeeman, het verlangen naar thuis.

Lees verder »
Robbert Muuse-Micha van Weers_Alkmaar

Terugblik 28 november

Het recital Verschwiegene Lieder paste mooi bij 75 jaar bevrijding in mei 2020, maar door corona konden concerten toen geen doorgang vinden. Gelukkig was het anderhalf jaar later nog altijd een geweldig concert.

Lees verder »
Leve het Lied / TivoliVredenburg © Mel Boas

Terugblik Leve het Lied!

Het programma van de jubileumviering op 19 maart jl. – in een vol TivoliVredenburg – bracht de vele facetten van het lied en de liedkunst voor het voetlicht. Hier leest u een aantal korte sfeerimpressies van deze succesvolle dag.

Lees verder »
X