Acht concerten in de grensregio

Acht liedconcerten op het thema Paradijs

De contactpersonen van de afdeling Twente – Annette Ovink en Charles Mol – hebben het initiatief genomen voor een reeks concerten aan weerszijde van de Nederlands-Duitse grens rondom het thema In Paradisum. In acht concerten wordt het thema paradijs van meerdere kanten belicht. Wereldlijke composities en optredens van singer-songwriters worden afgewisseld met recitals met een bijbels tintje.

Elk concert begint met het In Paradisum van Fauré en sluit af met Ode an die Freude van Beethoven. Helaas mag het publiek vanwege de coronaregels niet meezingen. Concertlocaties zijn het kasteel in Raesfeld, Theater Concordia in Enschede, poppodium Metropool in Hengelo, het Rock’n Popmuseum in Gronau, Theater Hoff 88 in Almelo, Erve De Ticheler in De Lutte, het klooster Bentlage in Rheine en de Landesmusikakademie in Heek.

Deze concertserie maakt onderdeel uit van taNDem, een grensoverschrijdend project dat zich richt op de Duitse en Nederlandse kunstenaars en cultuurmakers uit de EUREGIO. In 2020/21 voeren zij in ‘DE-NL-tandems’ voor het derde en laatste jaar kunst- en cultuurprojecten uit, in allerlei uitingsvormen, op het jaarthema ‘PARADIJS’.

Sopraan Claudia Patacca werkt mee aan een concert op zondag 29 november in Hof 88 in Almelo. Zij zingt daar, begeleid door Wouter Munsterman, onder andere enkele van de Eve Songs van Jake Heggie. Op het laatste concert op 21 februari in Heek zal ze ook EldoradoEldorado van Hanna Kulenty zingen (een opdrachtcompositie als het verplichte werk voor het Young Singers Platform van het Internationaal Lied Festival Zeist). Pianiste Sofia Vasheruk zal Charles Mol begeleiden op zondag 17 januari in De Ticheler in De Lutte. Uiteraard is alles onder voorbehoud van coronamaatregelen.

Vanwege corona is alleen online aanmelding en betaling mogelijk, er is geen kassa. De entree is € 20,00 (tot 25 jaar € 10) inclusief programma-magazine en een drankje. Het uitgebreide programmaboek is gratis en bevat de liedteksten inclusief de Nederlandse vertalingen. Er staat veel achtergrondinformatie in over de keuze van de liederen en over hun verbinding met het paradijs. In verband met het grensoverschrijdende karakter van dit project is het magazine tweetalig.

Bekijk het omslag van het programma-magazine.

X