Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Sara Klein Horsman

Mezzosopraan Sara Klein Horsman is een veelgevraagd soliste en werkte met toonaangevende orkesten als Holland Baroque, Het Orkest van het Oosten en Concerto d’ Amsterdam. Zo was ze te horen in de passionen en cantates van J.S. Bach, het Requiem van Verdi, de Elias van Mendelssohn, het Requiem van Duruflé, het Stabat Mater van Pergolesi en de Messe Solennelle van Rossini.

Met pianiste Vesna Dimcevska geeft Sara regelmatig liederenrecitals. Zo traden ze op tijdens Het Grachtenfestival in Amsterdam en behoren zij sinds november 2015 tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Tot hun repertoire behoren werken als de Zigeunerlieder van Brahms, Les nuits d’été van Berlioz en verschillende liederen van Schubert, Berg en Bosmans. Met het ensemble La Sfera Armoniosa van luitist Mike Fentross trad zij op met muziek van Purcell, Lambert, Monteverdi en Huygens.

Door de hedendaagse componist Gustavo Trujillo werd, speciaal voor Sara, de kameropera Ophelia gecomponeerd. Daarnaast was Sara een van de oprichters van Vliegwiel, een collectief van jonge musici. Dit collectief realiseerde met succes twee vernieuwende opera-producties en toerde daarmee langs de Nederlandse theaters.

Sara behaalde haar masterdiploma aan het ArtEZ conservatorium. Ze studeerde bij Riekje Bakker en Harry van Berne. Om haar verdere ontwikkeling te ondersteunen werd haar zowel het Romke Kalma Fonds als het Willem Mengelberg Fonds toegekend. Ze vervolgde haar opleiding bij Jard van Nes en nam deel aan masterclasses van onder andere Margreet Honig, Rudolf Jansen en Barbara Hannigan. Momenteel wordt Sara gecoacht door Hanneke de Wit.

Programma

Sara Klein Horsman heeft met Vesna Dimcevska een programmma gemaakt met voor de pauze werken van Johannes Brahms, o.a. de Zigeunerlieder op.103 en liederen van Déodat de Séverac. Na de pauze laten ze een kleine selectie horen van Henriëtte Bosmans en de cyclus Siete canciones populares Españolas van Manuel de Falla.

Concerten

Veluwe

Zondag 22 april 2018, 15.00 uur
Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Vesna Dimcevska (piano)
Liederen van Schubert, Alban Berg (Vier Lieder op.2) en Berlioz (Les Nuits d'été)
Locatie: t.h.v. fam Hutten, Beekstraat 38, 8081 ED Elburg
Aanmelden: bij contactpersoon mw de Kovel via (0341) 253329 of coradekovel@planet.nl

Eindhoven

Zondag 29 april 2018, 15.00 uur
Sara Klein Horsman (mezzosopraan) en Vesna Dimcevska (piano)
Liederenprogramma met werken van Schubert, Berg en Berlioz
Locatie: t.h.v. contactpersoon hr Heemskerk, Röntgenlaan 9, 5691 GK Son
Aanmelden: aldaar via (0499) 471639 of f.heemskerk368@upcmail.nl of mw Heemskerk via annelieke.heemskerk@kpnmail.nl

VvhL - KVK-nr. 40445139