Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Claire Lees

Sopraan Claire Lees (1987) voltooide haar bachelorstudie aan het Birmingham Conservatoire en volgt nu haar Masteropleiding aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen bij Yvonne Kenny.

Claire Lees trad al snel op in liedrecitals en als solist bij koorwerken en operaproducties in werken van Monteverdi en Bach via Mozart tot hedendaags repertoire. Ze zong ondermeer bij de Gilbert and Sullivan Opera Company en won in 2010 de prestigieuze Delius Prize. Ze volgde masterclasses bij o.a. Sarah Walker en Susan Bullock, deed mee aan diverse competities en was finalist bij The Maureen Lehane Vocal Award 2014 in de Wigmore Hall. In 2016 vertolkte Claire de rol van Pamina bij het kamer-operagezelschap Charles Court Opera voor Iford Arts.

Sinds 2013 werkt Claire Lees samen met pianiste Lies Braakman en zij worden nu ook als duo gecoacht. Zij traden al diverse malen als liedduo op en behaalden de finale van het Internationale Studenten Lied Duo Concours 2015 in Enschede. Daarbij werden zij de winnaars van de Vrienden van het Lied-prijs. Na een succesvolle auditie in 2016 werd het duo toegelaten tot de solistenlijst.

Programma

British and American composers and poets

Het eerste programma van Claire Lees en Lies Braakman voor de Vrienden van het Lied is een warm pleidooi voor het 20e eeuwse Engelstalige lied. Zij openen hun recital met Four Songs opus 13 van Samuel Barber en laten daarna een grote selectie horen uit het interessante liedoeuvre van Rebecca Clarke. Na de pauze brengt dit duo de cycli On this Island van Britten en I Hate Music! van Bernstein. Zij sluiten af met Three Songs to poems by Edith Sitwell van William Walton.

Concerten

Rotterdam

Zondag 13 januari 2019, 15.00 uur
Claire Lees (sopraan) en Lies Braakman (piano)
Programma wordt z.s.m. op de website bekend gemaakt
Locatie: t.h.v. fam. Leemreis, Voorschoterlaan 94, 3062KS Rotterdam
Aanmelden: bij contactpersoon mw Volker-de Visser via 06 20442452 of gerrydevisser@hotmail.com


Claire Lees

 

Website
www.clairelees.co.uk

 

VvhL - KVK-nr. 40445139