Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Cécile van de Sant

Cécile van de Sant behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus Cum Laude aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar ze studeerde bij Cora Canne Meijer, waarna ze haar studie vervolgde in New York bij Marlena Kleinmann Malas. Cécile zong de meest uiteenlopende rollen in opera's van o.a. Monteverdi, Gluck, Mozart, Wagner, Britten en Philip Glass. Daarnaast zong zij vele Händelrollen, eveneens in talloze operahuizen over de hele wereld. Cécile heeft ook een uitgebreid concert- en oratoriumreperoire zoals de grote Bach-werken, de Engelse oratoria, de orkestliederen van Mahler en Frank Martin. Ze werkte met beroemde dirigenten en zong in de Nederlandse première van Rihm’s Deus Passus met het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Marcus Stenz. Ter ere van de 90e verjaardag van Pierre Boulez zong zij diens Le Marteau sans Maître met het Nieuw Ensemble olv Ed Spanjaard.

Daarnaast zong zij nog vele liedrecitals met Thom Bollen en later met Thom Janssen. Nu vormt zij het Duo Aurora met pianiste Nathalie Doucet. Recente en aankomende engagementen zijn o.a. Brahms’ Alt-Rhapsodie met het Radio Filharmonisch Orkest in de Vrijdag van Vredenburg en het Zondagochtend Concert in het Concertgebouw, Selige Sehnsucht van Willem Jeths met het Rotterdams Philharmonisch Orkest olv Yannick Nézet-Séguin en Strauss’ Elektra en Boris Godunov in de NTRZaterdagMatinee, Concertgebouw. De titelrol in Falco’s oratorio Santo Antonio in het Misteria Paschalia Festival in Krakau met Europa Galante en Fabio Biondi. Een tournee met het Stabat mater van Pergolesi met Combattimento Consort, Rihm’s Deus Passus met het Radio Filharmonisch Orkest olv Marcus Stenz in Vredenburg. Mahler’s derde symfonie en Das Lied von der Erde met het Göttingen Symphonie Orchester, Der Cornet van Frank Martin olv Jac van Steen met het Residentie Orkest en een tournee met Philharmonia Baroque Orchestra in Amerika met Händel’s Atalanta.

Programma's

All about Women

In dit programma brengt Cécile van de Sant samen met pianiste Nathalie Doucet muziek over vrouwen. Voor de pauze klinken achtereenvolgens Jurriaan Andriessen Vier gedichten van Revius, Claude Debussy Chansons de Bilitis, Hugo Wolf Mignon Lieder en Robert Schumann Frauenliebe- und Leben. Na de pauze wordt een cyclus uitgevoerd van Dominick Argento: From the Diary of Virginia Woolf, bestaande uit 8 liederen.

Vida y Amor

Cécile van de Sant en Nathalie Doucet hebben een programma samengesteld met allemaal Spaanse liederen. Aan bod komen de componisten Rodrigo, Guridi, Granados, De Falla, Obradors, Montsalvatge en Turina. Het volledige programma leest u hier

Concerten

VvhL - KVK-nr. 40445139