Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Anna Smith

Na het voltooien van de Bachelor-opleiding Klassieke Zang aan het conservatorium in Brisbane verhuisde de mezzosopraan Anna Smith naar Berlijn. Ze was toegelaten tot de academie van het Rundfunkchor Berlin, waar ze werkte met beroemde dirigenten als Simon Halsey, Sir Simon Rattle en Daniel Barenboim. Hoogtepunt was de medewerking aan de Mattheus-Passion met de Berliner Philharmoniker in een scenische uitvoering door Peter Sellers.

Anna behaalde in 2015 haar Masters in lied, oratorium en concert aan de Universität der Künste in Berlijn bij Carola Höhn. In het kader van haar opleiding bestudeerde zij uitgebreid liedrepertoire bij Eric Schneider en het eigentijdse lied bij Axel Bauni. Ze volgde masterclasses bij o.a. Barbara Bonney en Hans-Christoph Rademann.

Naast het klassieke lied richt Anna Smith zich op het uitvoeren van hedendaagse muziek. Bij ongewone en experimentele projecten zoals de Berlijnse Kiez Oper ontdekte zij haar voorliefde voor de unieke en onconventionele omgang met klassieke en oude muziek in een postmoderne, stedelijke omgeving.

Anna heeft als solist opgetreden op gerenommeerde evenementen als het Brisbane Festival, het Bangalow Music Festival en het Musikfest Stuttgart. Momenteel werkt ze als solist in Duitsland en bij diverse lied- en concertprojecten in Europa. In het voorjaar van 2016 is zij samen met de pianiste Sylvie Decramer toegelaten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied.

Programma

Anna Smith en Sylvie Decramer debuteren voor de Vrienden van het Lied met een romantisch programma. Zij openen met de beroemde Liederkreis opus 39 van Robert Schumann op teksten van Joseph von Eichendorff. Daarna zingen zij enkele bekende liederen van Johannes Brahms en sluiten het recital af met een selectie uit de Chinesische Lieder opus 66 van Julius Röntgen op teksten van Hans Bethge.

Concerten

Utrechtse Heuvelrug

Zaterdag 28 oktober 2017, 20.15 uur
Anna Smith (mezzosopraan) en Sylvie Decramer (piano)
Programma met liederen van Robert Schumann (Liederkreis opus 39), Johannes Brahms en Julius Röntgen (Chinesische Lieder opus 66)
Locatie: t.h.v. hr en mw Hoogstad, Parklaan 49, 3941 RD Doorn
Aanmelden: bij contactpersoon mw Sijmons via (0343) 445605 of via liedvrienden.zou@gmail.com

Leiden

Zondag 5 november 2017, 15.00 uur
Anna Smith (mezzosopraan) en Sylvie Decramer (piano)
Programma met liederen van Robert Schumann (Liederkreis opus 39), Johannes Brahms en Julius Röntgen (Chinesische Lieder opus 66)
Locatie: t.h.v. contactpersoon mw Boumeester, Hoge Rijndijk 121, 2382 AD Zoeterwoude
Aanmelden: aldaar via (071) 5890417

 

Website
www.annasmithmezzo.com

  

VvhL - KVK-nr. 40445139