Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

Terugblik: Concert en afscheid in 't Venster

Tom Borsboom nam na 27 jaar afscheid als contactpersoon en Ali Hendriksen en Marijke Muuse werden geïntroduceerd als nieuwe contactpersonen voor de regio Wageningen. Beiden hadden zondag 2 oktober een concert in 't Venster georganiseerd en brengen daar verslag van uit. Solisten waren mezzosopraan Leonore van Sloten en bariton Robbert Muuse, begeleid door pianiste Micha van Weers. De foto's zijn van Bert Muuse.


"Tegelijk met een feestelijk recital voor de première op de nieuwe concertlocatie, werd afscheid genomen van Tom Borsboom als contactpersoon voor de regio Wageningen. Samen met zijn vrouw Els stelde hij 27 jaar achtereen hun gezellige huis beschikbaar voor concerten. Ze werden in het zonnetje gezet met bloemen, noten (muziek- en echte!) en veel boekenbonnen. De opkomst voor dit concert was met ruim zestig mensen een veelbelovende voortzetting.


Prachtig vertolkten de solisten Leonore van Sloten en Robbert Muuse liederen en enkele duetten van Grieg, Brahms, Fauré, Massenet, en tangoliederen van Guastavino en Piazzolla, virtuoos en kleurrijk begeleid door Micha van Weers achter de vleugel. Speciale aandacht was er voor de componisten Cyril Scott en Ralph Vaughan Williams van wie Robbert Muuse en Micha van Weers in november 2011 een cd uitbrengen bij het label Challenge Classics.


Als toegift zongen de solisten nog een operaduet uit Don Giovanni, Là ci darem la mano, waarbij verleidelijk en grappig werd geacteerd met een enorm applaus tot gevolg.


Voorzitter van de Vrienden van het Lied, Aat Klompenhouwer, bedankte Tom en Els voor hun jarenlange inspanning om de concerten te regelen en benadrukte wat het inhoudt om je huiskamer zo'n 80 keer om te moeten bouwen. Na het toespreken wees hij nog eens op de veelbelovende jubileumdag op 12 november. De prachtige middag werd besloten met een gezellige borrel en leuke gesprekken."


Ali Hendriksen en Marijke Muuse
contactpersonen regio Wageningen
oktober 2011


Tom Borsboom, contactpersoon van de regio Wageningen in de afgelopen 27 jaar


Leonore van Sloten, Robbert Muuse, Micha van Weers
zondag 2 oktober 2011
't Venster, Wageningen
60 bezoekers


VvhL - KVK-nr. 40445139