Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Drie recitals door prijswinnaars IVC-2016

Op het Internationaal Vocalisten Concours 2016 in Den Bosch, alleen gewijd aan liedduo’s, wonnen mezzosopraan Adèle Charvet en pianist Florian Caroubi ondermeer de hoofdprijs vernoemd naar wijlen Eugène Pannebakker (erelid VvhL), en de VvhL-prijs bestaande uit drie concerten. Het organiseren van de concerten was voor ondergetekende als voorzitter van de Commissie Concerten een leuke klus. En het werd voor alle betrokkenen een hartverwarmende belevenis!

Een duo uit Frankrijk, waarvan de zangeres nog aan haar bachelor-studie bezig is, en met al geboekte laureaten-optredens in meerdere landen: de data-puzzel kon slechts worden opgelost met concerten in één weekend, op 3, 4 en 5 maart. Maar waar? In oktober hadden de meeste afdelingen in die periode al concerten geboekt, waardoor maar enkele gegadigden overbleven. De keuze viel op Twente, Friesland en Veluwe, mooi ver van elkaar (en van andere optredens in ons land) en beschikkend over aantrekkelijke locaties die ruimte boden om zoveel mogelijk bezoekers (m.n. ook niet-leden) te kunnen trekken. De tot muziekruimte omgebouwde ‘deel’ van een Twentse boerderij, de kosterij van een middeleeuwse kerk in hartje Leeuwarden en (via RAA-lid Reinild Mees) de muzieksalon van kasteel Oldenaller in Putten: een mooie diversiteit aan locaties! De belangstelling was gelukkig groot, totaal 168 bezoekers. Met de 74 betalende toehoorders onder hen kan ook de penningmeester tevreden zijn.


Adèle Charvet en Florian Caroubi tijdens hun deelname aan het IVC

Het optreden van Adèle en Florian was indrukwekkend, en oversteeg het niveau dat men met ‘jong talent’ pleegt te associëren. Dat het duo al zovele prijzen won (ook vóór het IVC in Frankrijk) was voor het enthousiaste publiek dan ook goed te begrijpen. De enige kritische noot die te horen viel betrof het geheel Duitstalige programma, waar menigeen bij uitstek van deze musici ook graag Franse liederen had gehoord. Met een wonderschone uitvoering van Á Chloris van Reynaldo Hahn als toegift kwamen ze gelukkig nog aan deze wens tegemoet...

Dat de VvhL-prijs ons in staat stelde dit excellente duo in 3 regio’s te ontvangen bleek een wederzijds genoegen: Adèle en Florian hebben echt genoten van hun kennismaking met de VvhL, haar gastvrije huizen en het lied-minnende publiek! In ons land is het duo binnenkort nog te horen op zaterdagmiddag 20 mei tijdens het Internationale Liedfestival in Zeist.

Annette Ovink
Voorzitter Commissie Concerten en Contactpersoon afdeling Twente

De Ticheler (Twente)

drie concerten
winnaars VVhL-prijs IVC 2016

3 maart afd. Twente
4 maart afd. Friesland
5 maart afd. Veluwe

VvhL - KVK-nr. 40445139