Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Overtuigend recitaldebuut van nieuw liedduo

Als resultaat van hun succesvolle auditie in november 2013 presenteerden Ellen Valkenburg en Andrea Vasi zich op zondag 16 maart in hun eerste recital voor de Vrienden van het Lied in de regio Twente.

Voorafgaand aan het concert stond Dick Buld met de aanwezigen stil bij het onlangs overlijden van de voor de regio belangrijke leden Tet Nieuwenhuis-ten Brink en Willem Quak. Het programma, dat hierna in de zo riante en inspirerende ruimte ten huize van de heren Hoving en van Reijn tot klinken kwam, was merendeels 20e eeuws met minder bekende liederen van Enescu, Heggie, Bosmans en Brediceanu.

Met Schuberts Ganymed werd gauw duidelijk waarom dit duo volgens de toelatingcommissie als enige aan de niet geringe eisen van de liedkunst bleek te voldoen. Met het voorspel zette Andrea Vasi overtuigend de toon voor het concert, waarna het duo volkomen recht deed aan de expansieve lijnen, waartoe Goethe Schubert inspireerde. Een enkele keer was de doorgaans stabiele en heldere klankgeving van Ellen Valkenburg bij Schubert en Strauss blijkens minder gelukte aanzetten nog kwetsbaar, maar in de Hermit Songs van Samuel Barber werden de snelle sfeerwisselingen raak en vocaal briljant getroffen.

Met de Sept chansons van Enescu op oude gedichten van Marot werd na de pauze een lichtere toets aangeslagen, waarbij de teksten dankzij de fraaie Franse dictie van de zangeres goed tot hun recht kwamen. De twee liederen uit Eve-songs van Jake Heggie sloten mooi aan bij de absurdistische teksten van de twee liederen van Henriƫtte Bosmans Tot slot kon pianiste Andrea Vasi haar Roemeense genen als cimbaliste de vrije loop laten in twee volksliedzettingen van Brediceanu.

Met het uitvoeren van dit veeleisende en afwisselende programma hebben Ellen Valkenburg en Andrea Vasi met hun eerste concert voor de Vrienden de verwachtingen na hun succesvolle toelatings-auditie volledig waar kunnen maken. Hun volgende optredens met dit programma zijn op 6 april in Den Haag, op 3 mei in Amsterdam en op 18 mei in Eindhoven.

Lodewijk Meeuwsen, bestuurslid

Ellen Valkenburg

Website
www.ellenvalkenburg.com

Website

www.andreavasi.com

VvhL - KVK-nr. 40445139