Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Oproep liefdesverhalen rond Schubert

In het kader van een nieuwe film van kunstenaar en filmmaker Ramon Gieling, bekend van En un momento dado over Johan Cruijff en Erbarme Dich over de Matthaeus Passion, kwam er een bijzondere vraag binnen bij de Vrienden van het Lied.

Roos Kraanen doet momenteel research voor een nieuwe film van Ramon Gieling over de liefde met als werktitel L'Amour / La Mort. Zij zijn op zoek naar liefdesverhalen die gerelateerd zijn aan een muziekstuk. Immers, zo stellen de makers: "Het is in de muziek waarin we zowel de schoonheid van de melancholie als de pijn van een verloren liefde horen. Vaak herinnert zij ons aan de liefde die we kenden of nooit zouden kennen; zij is in staat een wond te openen, maar hem ook weer te dichten."

De film laat mensen aan het woord die een 'confessie' doen over de liefde en wat die in hun leven betekent. De film neemt ons mee naar de uithoeken van de ziel "om het raadsel van de liefde in haar grandeur te laten zien". Er zullen ook verhalen tussen zitten die niet een een-op-een relatie hebben met een muziekstuk, maar de filmmaker heeft wel de wens dat deze verhalen er straks in komen. Muziek is immers vaak een vertolker van liefdespijn. Gieling is op zoek naar mensen met bijzondere liefdesgeschiedenissen, met verhalen over liefdespijn, onverwachtse eindes, nooit beantwoorde liefdes, nooit ontvangen liefde, gewelddadige liefdes...

Ramon Gieling en Roos Kraanen hebben de Vrienden van het Lied benaderd, omdat zij speciaal zoeken naar persoonlijke liefdesverhalen gerelateerd aan de muziek van Franz Schubert. Gezien het grote liedoeuvre van Schubert en de vele Schubert-fans onder de liedminnaars is de kans daarop immers groot bij de leden van de Vrienden van het Lied. De liederen van Schubert kunnen de liefde verbeelden, troost bieden of de liefdespijn vertolken. Je kunt je geliefde ontmoet hebben tijdens een Schubert-recital of tijdens het luisteren naar een speciaal Schubert-lied een brug slaan naar je overleden geliefde.

Hebt u een bijzonder liefdesverhaal in relatie met muziek van Schubert en zou u dat willen vertellen in de film, neem dan contact op met Roos Kraanen: 06 41385736 of rooskraanen@gmail.com. In het beginstadium spreekt zij de mensen graag telefonisch en de eerste gesprekken zijn uiteraard vrijblijvend.

Oproep voor film van
Ramon Gieling
liefde en Schubert

VvhL - KVK-nr. 40445139