Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Uitslag auditie 2018

Op zaterdag 27 oktober vond de auditie plaats voor de Vrienden van het Lied. In het Utrechts Conservatorium presenteerden 10 duo's zich aan de jury en de aanwezige bezoekers. Er werden twee duo's toegelaten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied.

De jury bestond uit de vocalisten Max van Egmond, Margreet Honig, Maarten Koningsberger en Irene Maessen en de pianist Maarten Hillenius met als juryvoorzitter Annett Andriesen. Het publiek bestond uit ongeveer 50 geïnteresseerde liedliefhebbers, die konden genieten van een zeer veelzijdig programma. De jury besloot om twee duo's toe te laten tot de solistenlijst van de Vrienden van het Lied. Dat zijn de tenor Leon van Liere met pianiste Micha van Weers en de bariton Vincent Kusters met pianiste Anne Frijns. Het duo van Liere-van Weers voerde liederen uit van Schumann, Duparc, Fauré, Diepenbrock en Britten. Het duo Kusters-Frijns liet liederen horen van Haydn, Schubert, Fauré en Stephen Westra.

Aan de jaarlijkse auditie kunnen in de EU woonachtige zangers/zangeressen en hun begeleiders deelnemen. De jury bestaat altijd uit gerenommeerde liedzangers en liedbegeleiders. Nadere gegevens over programmaeisen, duur van het optreden en kosten voor deelname leest u in de Procedure voor de jaarlijkse auditie.

In English you can read all the information in the Procedure for the annual audition.


Utrechts Conservatorium
Gebouw Kunst & Wetenschappen: het oudste concertgebouw van Nederland
Mariaplaats 27, Utrecht

 

Organisatie auditie
Vrienden van het Lied
Eugenie Ditewig
Nicolailaan 3
3723 HR Bilthoven
eugenie_ditewig@hotmail.com

VvhL - KVK-nr. 40445139