Aanbiedingen | Links | Sponsors | Sitemap | Contact

advertenties

Aanbieding ILFZ 2018

Dagkaart zondag 27 mei met 30% korting

Op zondag 27 mei, de slotdag van het Internationaal Lied Festival Zeist 2018, kunt u genieten van maar liefst vier recitals:

  • 10.30 uur Rondleiding Slot Zeist met aansluitend lunch en lunchrecital in Figi
  • 14.00 uur Recital Peter Harris en Hamish Brown
  • 16.00 uur Recital Christoph Prégardien en Christoph Schnackertz
  • 20.15 uur Recital Robert Holl en Graham Johnson

Vrienden van het Lied kunnen profiteren van 30% korting op een dagkaart voor zondag 27 mei. Dompel u onder in het lied en geniet van aanstormend talent en van wereldberoemde zangers. U betaalt € 64,- in plaats van € 91,-. Op het bestelformulier vult u bij Kortingscode als code in VVHL27.

Rondleiding en lunch met liederen

Een gids van Gilde Zeist neemt u mee door Slot Zeist, dat oorspronkelijk werd gebouwd als lustoord voor Willem Adriaan van Nassau. Het geldt als een van de mooiste en best bewaarde buitenplaatsen op de Utrechtse Heuvelrug, naar voorbeeld van Versailles. In een rondleiding van een uur ziet u zalen waar u normaal geen toegang toe heeft. Na afloop is er een lunch in Hotel Theater Figi en een lunchrecital door twee duo's die hebben deelgenomen aan de mastercourse. Het programma wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Een mooie gelegenheid om te genieten van de kwaliteiten van de deelnemende duo's.

Middagrecital met jong talent

Net als voor het Internationaal Lied Festival, is voor het Oxford Lieder Festival het bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent een belangrijke pijler onder het festival. Peter Harris en Hamish Brown wonnen in 2017 het Young Artist Platform in Oxford. Zij brengen een prachtig programma met liederen van Hugo Wolf, Clara Schumann en Robert Schumann.

Middagconcert door Christoph Prégardien en Christoph Schnackertz

"Een droomstem", schreef Liberté over Christoph Prégardien, volgens de krant een ideale Schubert-zanger. Vóór de pauze zingt Prégardien liederen die Schubert componeerde op teksten van de jonggestorven dichter Ernst Schulze. Schubert was gefascineerd door leven en werk van Ernst Schulze. Net als Schubert zelf vond deze dichter nooit liefdesgeluk. Van Im Frühling tot Tiefes Leid, altijd gaat hartstocht gepaard met verlies. Het levert vaak de mooiste liederen op. Zo ook in Dichterliebe van Schumann, dat Christoph Prégardien na de pauze zingt. De cyclus Dichterliebe is Schumanns interpretatie van de delicate teksten van Heinrich Heine, vol bloemen, dromen en sprookjes. Im wunderschönen Monat Mai, wat past beter in het mei festival?

Slotrecital door Robert Holl en Graham Johnson

Artistiek leider bas-bariton Robert Holl en pianist Graham Johnson hebben voor het slotrecital een programma samengesteld dat het festival samenvat en afrondt. Voor de pauze klinkt onder andere Schuberts oproep tot standvastigheid Glaube, Hoffnung und Liebe. Na de pauze hoort u werken van Schuberts opvolgers Wolf, Schoeck en Pfitzner, allen op teksten van Eichendorff, de dichter die dit jaar centraal staat. Uit Eichendorffs verzameling Sängerleben klinkt Der verspätete Wanderer. Hierin vraagt de dichter-zanger zich af: "Wo werde ich wohl sein im künftgen Lenz?" Welnu, in Zeist!

Praktisch

Vrienden van het Lied profiteren van 30% korting op een dagkaart voor zondag 27 mei. U betaalt € 64,- in plaats van € 91,-. Op het bestelformulier vult u bij Kortingscode als code in VVHL27.

In de dagkaart voor zondag 27 mei is de lunch bij Figi inbegrepen (in combinatie met het lunchrecital, in de Marotzaal), maar wilt u verder tussendoor wat eten en drinken, dan zijn er genoeg mogelijkheden op loopafstand van de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente, zoals de Posterij, de Hermitage en Lokaal Victoria. Bij Lokaal Victoria kunt u genieten van een speciale festivalaanbieding: een tweegangendiner inclusief koffie na, voor slechts € 27,50.

In Zeist en omgeving is een aantal aantrekkelijke hotels als u tijdens het festival in Zeist wilt overnachten. Hotel Figi biedt een gunstige kamerprijs voor de bezoekers van het festival: € 89, exclusief ontbijt en toeristenbelasting. Als u gebruik wilt maken van deze aanbieding, kunt u direct boeken door hotel Figi te bellen (030-6927400) of te mailen: hotelreservations@figi.nl (code: 2925734).

VvhL - KVK-nr. 40445139